Studijsko putovanje 20.04-25.04.2017. godine u BRATISLAVA-BEČ; obilazak bolnice "SVETA ELIZABETA" u Bratislavi

Verzija za štampuVerzija za štampu
Organizator
Četvrtak, 20 April, 2017
Bratislava- Beč

Poštovani,

Savez zdravstvenih radnika Vojvodine organizuje

Studijsko putovanje u periodu od 20.04-25.04.2017. godine Bratislava-Beč sa posetom bolnice
u Bratislavi “Sveta Elizabeta”.

Pozivamo Vas da budete deo tima sestara-tehničara Zdravstvenih ustanova Srbije koje će i na ovom Studijskom putovanju imati mogućnost da razmene iskustava sa kolegama iz Bratislave i Beča.
Sa željom da na ovom Studijskom putovanju zajedno podelimo zadovoljstvo u razmeni iskustva sa kolegama iz Slovačke i da stečene novine implementiramo u organizaciju rada u našim zdravstvenim ustanovama, pozivamo Vas i očekujemo Vaše učešće.

U prilogu ovog dopisa dostavljamo Vam program aktivnosti za vreme trajanja Studijskog putovanja.

Molimo zainteresovane koleginice i kolege koje žele da učestvuju na planiranom studijskom putovanju da se za prijavu i dodatne informacije obrate:

1.dan
četvrtak Polazak oko 21.30 h iz Beograda, Novi Sad u 23 h ( proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa ). Vožnja preko Mađarske prema Bratislavi...

2. dan
petak
Dolazak u Bratislavu-glavni grad Slovačke -odlazak u obilazak bolnice ” SVETA ELZABETA “ u pratnji stučnog prevodioca.
- Obilazak bolničkih odeljenja
- Upoznavanje sa organizacionom strukturom bolnice.
- Upoznavanje sa sistemom skolovanja i edukacije medicinskih sestara u Slovačkoj.
Nakon obilaska bolnice odlazak u hotel. Slobodno vreme. Povratak u hotel . Noćenje

3. dan
subota
Doručak , odlazak autobusom na panoramski obilazak grada: brdo Slavin, tvrđava, Jevrejska četvrt, Katedrala Sv. Martina, Stari trg, biskupska palata, palata Gaskalović, Staro mesto sa starom gradskom većnicom. Povratak u hotel . Noćenje

4.dan.
nedelja
Doručak odjava iz hoteka i polazak za Beč . Dolazak u Beč u prepodnevnim časovima, panoramsko razgledanje grada: Ring, Trg Marije Terezije, dvorac Hofburg, Parlament, Opera, Burg Teatar, Katedrala Sv. Stefana. Šetnja kroz Hofburg pored katedrale Sv. Stefana do Bečke Opere čuvenom ulicom Kertnerštrase. Nakon obilaska, slobodno vreme mogućnost fakultativne posete Mocartovoj kući u kojoj je ovaj genijalni umetnik proveo svoje najsrećnije godine, u periodu od 1784 do 1787 godine, i napisao veličanstvenu operu Figarova ženidba.. ili fakultativna poseta jednom o mnogobrojnih muzeja u Beču. Odlazak u hotel. Noćenje.

5. dan
ponedeljak
Doručak. Odjava iz hotela i polazak za grad, fakultativna poseta dvorcu Šenbrun, koji je sagradila Marija Terezija po ugledu na Versaj u Parizu (obavezna rezervacija prilikom prijave). Obilazak 40 prostorija Šenbruna gde možete osim soba i stanova carskog para Franca Josefa i Elizabete, videti i autentičan nameštaj iz vremena Marije Terezije. Poseta baroknom dvorcu Belvedere izgrađenom za princa Eugena Savojskog. Slobodan dan za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju . Po povratku kraći obilazak kompleksa neobičnih stambenih zgrada Hundretwasserhaus. Nastavak puta za Novi Sad ,Beograd.

6.dan
utorak Dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA : 155 €
Plativo u dinarskoj protivrednosti u 7 polumesečnih rata putem administrativne zabrane ili čekovima građana.do 15.05.2017.Polumesečne rate po 22.14 €

Turistička agencija MOZAIK
Novi Sad, Sutjeska 2
Tel:021/6616-764, 060/645-1412

Predsednica Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine
Maja Antić

U prilogu je program putovanja